Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Víziló a Rottenbiller utcában

2011.11.28

A Borzi, még mielőtt jelentkezett volna az Idegenlégióba, az Állatkertben dolgozott, mint mindenes és állatgondozó.

A Borzi szerette az állatokat és azok is őt, melyre bizonyítékul szolgált, hogy egy tigrissel, meg egy vízilóval egészen jól összehaverkodtak.

Történt egyszer – mert hát ugye az állatok élete sem végtelen -, hogy megdöglött a víziló.

Azt várhatnánk, hogy a Borzit ez érzékenyen érintette, de mivel hitt a lélekvándorlásban, ezért csak ennyit mondott a halott állatnak, miközben utoljára megvakargatta a füle tövét:

- Na tesókám, remélem ha embernek születsz újjá, egy keveset azért ledobsz magadról.

A vízilovak köztudottan termetes állatok, de ez a szerencsétlen ráadásul el is volt hízva, köszönhetően annak a temérdek mennyiségű lángosnak, amit a Borzi hozott neki nap, mint nap az újpesti piacról, merthogy a lángossütőnek igen népes családja volt, s ennek okán élénk cserekereskedelmet folytatott a Borzival, állatkerti ingyenjegyek tekintetében.

Summa summarum, a Borzi rendelt egy darus kocsit és ráemelték a szegény párát egy Robur teherautóra, de hát ugye nem fixálták ki, mert hová is menne egy döglött víziló…

A Borzi beült a sofőr mellé, hogy elkísérje utolsó útjára az állatot és az egyén reinkarnációja véletlenszerű lehetőségeinek matematikai kiszámításán gondolkodott, amikor is a Rottenbiller utcába érve a víziló a kanyarban, mint valami nagy henger elkezdett gurulni, átszakította a plató falát és egy hatalmas csattanással az úttestre esett.

A Borzi meghökkenve nézett hátra és azt látta, hogy a szerencsétlen állatba annak rendje és módja szerint beleszalad egy Trabant kombi, felhengergetve a hatalmas, élettelen testet a járdára.

Az emberek a nagy zajra kiszaladtak a boltokból, az irodákból meg a kocsmákból és ámulva nézték a vízilovat, meg a sofőrt, aki falfehéren és értetlenül, de a csodával határos módon sértetlenül szállt ki az összetört autóból, éppen csak a svájci sapkája csúszott a homlokába.

A helyszínre érkező újságíró kérdéseire a Borzi minden tekintetben tárgyilagosan válaszolt, mégis így hozta le az esetet az esti újság:

„Halálra gázoltak egy vízilovat a Rottenbiller utcában!”