Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kenny csőfogója

2011.11.28

A Borzival egyszer együtt dolgoztam egy angol vándorcirkuszban.
Történt a harmadik napon, hogy odajön a Kenny - a Kenny volt a tulaj - és azt mondja a Borzinak:
- Te Borsi (nem tudta kimondani a z betűt), ki kellene takarítani a műhelykocsit. Annyi kacat van már benne, hogy nem lehet megtalálni egy rohadt kalapácsot. Menj és dobálj ki minden szart.
A Borzi szája erre egy kissé megrándult, lévén már jócskán lejárt a munkaideje, de aztán olyan elszánt arccal indult, hogy eleget tegyen e kihívásnak, hogy azt még Vjacseszlav Tyihonov is elirigyelte volna.
Bő egy óra múlva izzadtan és koszosan tért vissza, elővett egy jéghideg sört, leült a fűbe, hátát nekivetve a lakókocsija kerekének és komótosan italozni kezdett. Kérdem tőle:
- Tényleg sok szar volt benne?
- Hát azt el se mesélem tesó, mert bepisálsz az éjjel.
Gondoltam, ha tényleg így van, jobb akkor ezt nem feszegetni és éppen leheveredtem volna mellé, amikor látom ám, hogy rohan felénk a Kenny, mint Pedro a bika elől Pamplonában.
A Borzi ekkorra már felállt és úgy csúszott ki a kezéből a félig üres Carlsberg, mintha soha nem is lett volna benne.
A Kenny eközben odaérve tajtékozva üvöltött a cockney szlengjével, hogy azt élő ember nem érthette - csak a Borzi, ő is csak azért, mert egy ideig volt egy Old Lady-je, aki Leighton Buzzard-ból származott és hát csak ragadt rá egy és más.
A Borzi láthatóan nem lepődött meg és svejki mosollyal az arcán illedelmesen hallgatta a Kennyt, akit ez még jobban felbőszített, olyannyira, hogy inkább jobbnak látta elmenni. Miközben földönkívüli nyelven ordítozva eltűnt a cirkuszi sátor mögött, én csak ennyit tudtam kérdezni:
- Hát ez most mi volt? - mire a Borzi elővett egy újabb sört a frigóból és azt mondta:
- Véletlenül kidobtam a kedvenc csőfogóját. - majd szájához emelve a sörösdobozt, részéről lezártnak tekintette a dolgot.
Később tudtam csak meg, hogy nem csak a Kenny kedvenc csőfogóját dobta ki, hanem mindent, ami mozdítható volt.
Na ettől kezdve soha semmit nem bíztak a Borzira, csak a jegyszedést.
Hát ilyen ember ez a Borzi...