Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az orosz katona és a skótok

2011.12.01

A Borzi nagyon sok filmben, meg videoklipben szerepelt.

És mivel a Borzi szőke, nagyon sokszor bíztak rá ávós, vagy nyilas, vagy német katona szerepet. Vagy éppen orosz katonáét, mint például a Bye-bye Szása című videoklipben. Akkor már nem volt orosz katona Magyarországon, üresek voltak a laktanyák és mert a Borzinak, ha az egyik oldalról nézzük, kifejezetten orosz képe van, hát beöltöztették. Azóta is ott rohangál fel s alá a Pa-Dö-Dö klipben.

A forgatás után nem sokkal, mint valami jól nevelt orosz katona, elhagyta az országot, de nem ám Voronyezs, hanem Glasgow felé vette az irányt.

Namármost az úgy történt, hogy eljött a Borzi születésnapja és gondoltuk, hogy beülünk ezt megünnepelni valahová. Találtunk is egy igazi jó kis lepukkant skót kocsmát; a Dogs & Horses-t (sajnos, azóta már bezárt), és becsődültünk néhányan.

Na, ahogy ott iszogatunk, a pulton lévő tv-ben látom ám, hogy a Pa-Dö-Dö angolul nyomja a Bye-bye Szását. Nem voltam rest és azonnal ráböktem a képernyőre, hogy na, most akkor ez a Borzi. A velünk ünneplő skót kolléga persze azonnal vette a lapot és elkurjantotta magát, hogy már pedig ez itt a haverja, így a kocsmában az összes skót rögtön azt nézte, hogy ez az orosz katona, ez itt ül és békésen barna sört iszik…

S merthogy a skótok igencsak barátságos népek, főképp, ha italozásról esik szó, elkezdték a Borzinak hordozgatni a whiskyket melynek köszönhetően Burns versek szavalásába és haggis evésbe és persze még több whiskybe fulladt az este.

Azóta néhány skót azt a történetet meséli a glasgow-i pubok mélyén, hogy egyszer egy igazi orosz katonával ittak együtt a néhai Dogs & Horses-ben…